polityka prywatności

                                       Polityka prywatności

    Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako RODO), informujemy w niniejszej Polityce Prywatności o sposobie i celu w jakim przetwarzamy dane osobowe Klientów sklepu internetowego www.misaform.com, a także o przysługujących Klientom prawach wynikających z RODO:

  1. Administratorem danych osobowych jest MISA FORM Mirosława Kelsz- Chołuj z siedzibą w Gdyni, ul. Hieronima Derdowskiego 11/6 81-369 Gdynia

    NIP:5611069874

    tel. 502062189

    email: kontakt@misaform.com

  2. Dane osobowe Klientów, są przetwarzane zgodnie z wymogami prawa, w szczególności z postanowieniami RODO i polskiej ustawie o ochronie danych osobowych.

    Przetwarzanie danych osobowych będzie się odbywać:

  • w celu wykonania Umowy na podstawie art.6 ust 1 lit b) RODO. 
  • w oparciu o wyraźną zgodę Klienta art.6 ust.1 lit a) RODO. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe Klienta w związku z celami marketingowymi, zgoda taka może zostać wycofana w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych do czasu wycofania zgody.
  • w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu na podstawie art. 6 ust 1 lit f) RODO. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, przetwarzamy dane, w celu ochrony prawnie uzasadnionych interesów MISA FORM - (np. dochodzenie roszczeń oraz obronę przed ewentualnymi roszczeniami).
  • dla celów wypełnienia obowiązków prawnych na podstawie art. 6 ust 1 lit c) RODO - (np. obowiązków wynikających z prawa podatkowego lub przepisów o rachunkowości).
  1. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, jednak brak zgody na przetwarzanie danych osobowych może uniemożliwić świadczenie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Klienta zakupów w sklepie internetowym www.misaform.com.

    Dane podane przez Klienta nie będą przekazywane ani sprzedawane osobom trzecim.

  2. Dane osobowe mogą być udostępniane innym Podmiotom świadczącym usługi na rzecz MISA FORM w celu wykonania Umowy, w niezbędnym minimalnym zakresie umożliwiającym realizację usług (np. usług kurierskich, serwisom płatniczym). Przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie zawartej umowy z MISA FORM.
  3. Klient, którego dane osobowe są przetwarzane na podstawie zgody, ma prawo w dowolnym momencie wycofać udzieloną wcześniej zgodę,. W tym celu należy skontaktować się z nami na adres e-mail: kontakt@misaform.com
  4. Klient, którego dane są przetwarzane ma prawo dostępu do swoich danych osobowych w celu poprawiania, modyfikacji oraz żądania usunięcia danych.
  5. Dane osobowe Klienta będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania , tj.:
  • w zakresie wykonania Umowy zawartej z MISA FORM- okres przetwarzania danych osobowych trwa do czasu zakończenia tej umowy, a po ty czasie przez okres wymagany przez przepisy prawa lub dla realizacji ewentualnych roszczeń;
  • w zakresie marketingu bezpośredniego realizowanego w oparciu o zgodę- przetwarzanie danych osobowych trwa do czasu wycofania takiej zgody na przetwarzanie;
  • w sytuacji przetwarzania danych osobowych z uwagi na obowiązujące przepisy prawa , okresy przetwarzania danych w tym celu określają te przepisy;
  • w zakresie prawnie uzasadnionego interesu Administratora danych, okres przetwarzania trwa do momentu ustania ww. interesu, lub do czasu wniesienia sprzeciwu osoby, której dane dotyczą, wobec takiego przetwarzania- w sytuacji, gdy sprzeciw taki zgodnie z przepisami prawa przysługuje.
  1. Newsletter- wysyłamy Klientom tylko wówczas jeżeli wyrazili zgodę na przetwarzanie swojego adresu mailowego w celu otrzymywanie Newslettera o naszych promocjach, nowościach. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu. W każdym dowolnym momencie Klient ma prawo zrezygnować z usługi Newslettera. W tym celu należy skontaktować się z nami wysyłając wiadomość na adres e-mail: kontakt@misaform.com
  2. Administrator chroni przekazane mu dane osobowe oraz dokłada wszelkich starań w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym dostępem lub wykorzystaniem.
  3. Klientowi przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, iż przetwarzane danych osobowych Klientów narusza przepisy RODO (adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Ostania aktualizacja dokumentu miała miejsce dani 24.05.2018r.

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, pisz do nas na maila kontakt@misaform.com. Twoje bezpieczeństwo i zaufanie jest dla nas najważniejsze.



Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów